Meer vakantiegeld voor onderwijspersoneel
Bron: Belga

22/8/2006 12:25

BRUSSEL 22/08 (BELGA) =

Het vakantiegeld in het onderwijs wordt tegen 2011 opgetrokken tot 92 procent van het maandloon. Dat is een van de blikvangers uit de nieuwe ontwerp-cao voor het leerplichtonderwijs.

Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke en de vier onderwijsvakbonden bereikten dinsdag een compromis over de ontwerp-cao. Tegen 2011 zal het budget voor de cao 265,7 miljoen euro bedragen. Er komt ook een inspanning voor de lagere lonen, in essentie het administratief en ondersteunend personeel met een diploma secundair onderwijs. Zij kunnen rekenen op een gemiddelde opslag van bijna zes procent. Een ander belangrijk punt is de hogere verloning voor directeurs. Er worden ook volwaardige functiebeschrijvingen en evaluaties ingevoerd in het leerplichtonderwijs, het volwassenenonderwijs, de centra voor leerlingenbegeleiding en het deeltijds kunstonderwijs.

De tekst wordt de komende weken voorgelegd aan de achterban. De socialistische vakbond ACOD zegt de tekst te zullen voorleggen, maar niet te zullen verdedigen. (BAR)


Belga (Belga Feed)